fredag 18 januari 2013

En praktisk mycket rosa korg


Jag har tagit en liten paus från från filten. Inte för att jag är trött på den utan för att jag nämligen började virka med rester och nu är de slut och nytt garn kommer inte förrän på måndag. I väntan så laddade jag istället virknålen med rosa plastpåsar och gjorde en förvaringskorg till badrummet! Återvinning när den är som bäst!

Korgfakta

Virknål: 5mm för korgen och 2.5mm för kanten
Påsåtgång: Ungefär 10 stycken i matkassestorlek klippta i 2.5-3cm breda remsor, men det är inte så petnoga
Garnåtgång: En snutt.
Storlek: 15cm i diameter och 9 cm hög

Korgen är väldigt enkel, den virkas i spiral, börja med 3 luftmaskor som virkas samman med en smygmaska, virka sedan 6 fasta maskor om ringen, öka sedan 6 gånger varje varv på jämt avstånd tills önskad vidd är uppnådd. Jag hade 72 maskor runt. Sedan är det bara att tuta och köra tills korgen är lagom hög. Avsluta sedan med ett varv fasta maskor med garn, det gör att korgen ser lite piffig ut och så fäster den sista plastpåsänden - de går inte att sy in. Jag har provat. Sedan har man en ytterst användbar och miljövänlig korg!Andra korgar, som sagt väldigt användbara. Och så är de saker man kan stoppa andra saker i. Kan inte bli bättre! Dessa har jag haft i några år och de håller fortfarande bra.

Det här med att virka med plastpåsar är förresten på inget sätt min ide. Det finns massor med duktiga virkare därute, väl värt lite surfande om man har tid.

2 kommentarer:

  1. I love this! The pink is so bright and colourful - and very practical for the bathroom, being made from plastic bags - wipe clean!
    Maria xx

    SvaraRadera
  2. Lee just said I should make a trug out of carrier bags like this, to take vegetables in from our garden when we have our new house! xx

    SvaraRadera