måndag 11 februari 2013

PolkagrisfiltJag har virkat snabbaste filten någonsin. Och ännu lite snabbare gick det på slutet eftersom mina föräldrar hälsade på och värmen i gästrummet packade ihop. Virka så det ryker om nålen helt enkelt och ingen sömn.

Filten är virkad i akryl (!) och garnsnobben i mig hade inget emot det! Märkligt... men det kan nog bero på att den blev så rätt - stora rutor, polkagrisfärgade körsbärsblommor och en polkagrisfärgad picotkant (jag älskar picotkanter!). Dessutom är den förvånandsvärt varm.

Filtfakta

Virknål: 7mm till filten och 4.5 till körsbärsblommorna
Garn: ca 3 nystan Bounty Double knit och ett halvt nystan polkagrisfärgat garn som jag hade liggande, såklart utan etikett.
Trådar att fästa: Färre än 80 - bara det gör ju att filten blir en favorit!
Storlek: 110cmx150cm

Jag säger inte att jag är omvänd vad gäller akryl ännu, men jag är inte helt emot längre. Fördelen är ju dessutom att man får ganska mycket garn för pengarna. Jättefiltar...

2 kommentarer:

  1. Wow, so pretty! The pink and grey is lovely, and you are a champion for making it so fast!! I love the picture of it on the bed, looks so soft and pretty. The cherry blossoms are so cute! I hope your parents enjoyed snuggling under it.
    xx

    SvaraRadera
  2. Nån slags manisk galenskap måste ju ligga bakom ditt virkande, men hu så fint!

    SvaraRadera