söndag 24 mars 2013

Tripp Trapp Hello Kitty
Albi har fått en ny stol. Hon var inte helt imponerad trots att den är likadan som den hon hade innan. Kan mycket väl bero på att den gamla gick till lillebror eftersom den är den enda som mindrebarndelarna passar på. Lillebror måste ha extra säkerhetsbälte och extra allt annars smiter han...

Lyckligtvis har Hello Kitty nästan magiska krafter i detta huset, så med ett tyg som jag fått av min syster (tack!) blev det en stolsdyna till Albis nya stol. Jag använde mig av rosentyg på baksidan och en bit vadd som fyllning, sedan knöt jag fast dynan med bomullsband. Stolen är nu mycket populär! Och friden återställd...

tisdag 19 mars 2013

Blommor, bullar och klippklippklippDet blommar i huset minsann. Påskliljorna har stått i hårda knoppar på köksbordet i över en vecka men nu äntligen har de slagit ut. Det är ganska kallt i vårt kök... Men ännu mer spännande är att min översomrade amaryllis blommar om!! Med fyra klockor. Det är säkerligen tiden den bodde i växthuset som vi har att tacka för det. Och bättre sent än aldrig. Alla amaryllis behöver ju inte blomma till jul.


Vi har också bakat (hm... nåja) årets fusksemlor - smakar rätt, men har inte helt rätt ingredienser och har inte heller helt rätt bullar som bas, men man behöver ju inte vara så petnoga hela tiden. Bara det blir gott. Och i goda vänners lag smakar de ännu bättre.


Men det kan ju inte vara huvudsakligen en virkblogg om det inte handlar lite om virk. Nytt projekt på gång. Risken finns att jag virkar ihjäl mig... Tillbringar min lediga tid med att klippa tygremsor som jag sedan syr ihop. Inte jätteskoj, lite som att fästa trådar. Men på detta viset är ändarna fästa innan jag ens börjar med virkandet. Praktiskt. Men lite långtråkigt...

tisdag 12 mars 2013

Virkad vårduk
Jag har virkat en vårduk till köksbordet. I väntan på... men nu har det slagit till och blivit minusgrader och lite snö. Inte vad jag vill ha i mitten av mars. Därför får man ju se till att pynta till det lite vårlikt innomhus iallafall.

Duken är virkad i bomullsgarn med virknål 4mm i rosa och grönt och lite gult.  Allt efter eget mönster.Jag är väldigt inspirerad av rosa och grönt i år. Till exempel från mina julrosor som är väldigt bra på just den färgkombinationen.


Modellen på vårduken är förresten ingen nyhet här i huset. För några år sedan virkade jag en liknande duk i lite tunnare garn och i rosa och orange toner istället. Enkelt och bra mönster och fiffigt sätt att bli av med restgarner på! Och ja snabbvirkad. Det behöver man ibland.

måndag 11 mars 2013

Pärlburken

Albi och jag hade en jättebra lördag. På morgonen var vi på bio och såg Tinkerbell. På eftermiddagen plockade vi fram pärlburken. Glaspärlor och plastpärlor i en salig blandning. Albi gjorde halsband till mig och jag gjorde armband till henne. Bio och pyssel - bästa kombinationen! Och det är så roligt att ha en pysslig dotter!

fredag 8 mars 2013

Drömmen om en trädgårdssoffa

 Jag drömmer om en trädgårdssoffa. Gärna en krusidullig med extra krusiduller. Eller en i nött försilvrat trä. Den perfekta platsen för soffan är redan utsedd. Under (kork-)eken. Soligt och fint på våren, skuggigt och svalt på sommaren. En kopp kaffe i handen och njuta. Men soffan behöver ju lite textilt piff, så jag tog mig i kragen och gjorde klart årets trädgårdskuddar. Eller nja... förrförra årets... man ska inte stressa... Mormorsrutor i bomullsgarn och baksida av ett gammalt rosenmönstrat påslakan. Ljuvt så det förslår. 


Men de passar ända bra ihop med de lite mer funky kuddarna från i fjol. Nu saknas bara soffan. Och ja... fint väder. Det vi hade varade bara en kvart.

måndag 4 mars 2013

Toppenbra!
Första koppen kaffe och chokladdigestive utomhus på verandan till barnens lekstuga. Krokusen blommar och det är 22 grader i växthuset! Våren är på väg!

söndag 3 mars 2013

Daisy i kvadratSötaste rutan någonsin måste ju vara Daisy-rutan! För första gången blev det också en kvadratisk filt. Till svärmor på morsdag den 10:e mars. Jag ville inte göra en alltför stor filt som hon kan snubbla över utan en lagom TV-soffa filt. Svärmors hus är kallt!

Jag använde mig av detta mönstret från My Rose Valley, och fler Daisy-rutor lär det bli!

Filtfakta

Virknål: 4.5mm till Daisy och 6mm till filten
Garn: ca 2 nystan  Bounty Double knit i rosa till filten och ljuva rester till Daisy
Storlek: 95cm*95cm